• Inloggen in het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden voor het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden

Zwemles Doorn

Zwemles Doorn

Zwemtijden

Diploma A Diploma B - Diploma C -Superzwemmen/Zwemvaardigheid
Zondag 08:45 tot 10:45
Zondag 10:45 tot 12:45

Zwembad Doorn, Mariniersweg 3A, Doorn

Zwemles in Doorn

Woestduin is het zwembad in Doorn. In Woestduin zijn er twee zwembaden onder hetzelfde dak: een wedstrijdbad en een warm instructiebad.

Het wedstrijd bad van Doorn is 25m lang en 12,5 meter breed en heeft 5 banen met startblokken. Qua afmetingen is zwembad Doorn geschikt voor kinderen die oefenen voor diploma A, B en C en voor Superzwemmers/zwemvaardigheid. Voor het zwem ABC is namelijk banenzwemmen een vast onderdeel. Daarnaast zijn er startblokken en is er diep water. Vooral voor het B-diploma en C-diploma is het daarom een geschikt bad, omdat kinderen voor het B- en C-diploma een duik moeten maken. Het zwembad beantwoordt ook aan de eisen om te kunnen diplomazwemmen.
De zwemlessen in Doorn duren 2 uur. Het eerste lesblok is van 08.45 tot 10.45 uur en het tweede blok van 10.45 tot 12.45 uur. De eerste les is op zondag 6 september.

Voor de minder gevorderde kinderen is er een warm instructiebad. In dit kinderbad kunnen de kinderen staan en daarom letterlijk en figuurlijk hun eerste stapjes maken in de zwemwereld. Het fijne aan warm water en dat kinderen kunnen staan, is dat kinderen zich sneller op hun gemak voelen. Voor beginnende zwemmers is het belangrijk dat ze eerst watervrij gemaakt worden, zodat ze weten wat ze moeten doen als ze te water raken.

Het fijne aan Woestduin is dat er gebruik gemaakt wordt van de twee zwembaden, waardoor we als zwemschool op een verantwoorde manier kinderen leren zwemmen: eerst watervrij maken in het warme instructiebad en vervolgens de techniek aanleren in het wedstrijdbad.

Tijdens de zwemles zijn er 4 of 5 verschillende niveaugroepen. Ouders kunnen wachten in de ruime hal waar Wifi beschikbaar is. Het zwembad ligt direct aan het bos waar ouders gedurende de zwemles zelf kunnen recreëren. Ook ligt pannenkoekenrestaurant De Echoput op 5 minuten wandelen van het zwembad.