• Inloggen in het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden voor het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden

Goudvis Diploma

zwemles utrecht goudvis

Het Goudvis Diploma

Het leren van de rugslag is het allerbelangrijkste onderdeel voor het goudvis-diploma. In kindertaal noemen we rugslag 'vissenstaart', omdat met de benen een vissenstaart wordt uitgebeeld. Andere zwemscholen noemen de rugslag ook wel 'kikkervoeten'.

De rugslag is het belangrijkste onderdeel voor het goudvis-diploma omdat deze beenslag de basis vormt voor de schoolslag. Als kinderen een goede rugslag beheersen, is het leren van de schoolslag nog maar een kleine stap.

De borst- en rugcrawl worden ook moeilijker bij het goudvis-diploma. Bij de kikkers werd dit onderdeel nog 'trappelvoeten op de rug en buik' genoemd, omdat kinderen nog niet hun armen hoeven te gebruiken. De goudvissen moeten wel hun armen gebruiken. Het is belangrijk bij de borst en rugcrawl dat de armen over het water worden gehaald en dat onderwater stuwing wordt gehaald.

Ook wordt bij het goudvis-diploma een duik aangeleerd. In deze fase mag dat nog een duik vanaf de knieën zijn. Het hoofd moet onder de armen blijven en de handen moeten als eerste in het water komen.

ONDERDEEL
Vissenstaart op de rug
Vissenstaart op de buik
Duik en door hoepel zwemmen
3 meter borstcrawl
3 meter rugcrawl