• Inloggen in het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden voor het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden

Dolfijn Diploma

zwemles utrecht dolfijn

Het Dolfijn Diploma

Bij het dolfijn-diploma draait het allemaal om het leren van combinatieslagen. De beenslagen (trappelvoeten en vissenstaarten) beheersen de kinderen inmiddels goed. Nu wordt een armslag eraan toegevoegd. Bij de schoolslag betekent dit dat kinderen ritme moeten krijgen: kleine armslag - grote beenslag - uitdrijven'. Bij de borst- en rugcrawl moeten kinderen de hele tijd twee dingen tegelijk doen met een verschillend tempo: rustige armslag en snelle trappelvoeten.

De afstand van onderwater zwemmen wordt vergroot. Eerst ging het alleen om kinderen diep onderwater laten zwemmen. Nu gaan we stapsgewijs naar de vereiste voor het a-diploma: 3 meter onderwater zwemmen. We doen dit door de hoepels steeds verder uit elkaar te zetten.

Bij het dolfijn diploma wordt ook begonnen met het leren wat het watertrappen. Watertrappen is vissenstaarten op dezelfde plek blijvende en helemaal verticaal in het water. Belangrijk bij het watertrappen is de tenen omhoog houden, zodat stuwing uit de onderkant van de voet wordt gehaald.

Een leuk kunstje wat kinderen voor het dolfijn diploma moeten kunnen, is met een koprol achteroer van de kant rollen. Een koprol achterover is ook hoe echte duikers met zuurstofflessen en flippers te water gaan. Een koprol achterover is een goede oefening om kinderen te leren oriënteren in het water.

ONDERDEEL
Duik en door twee hoepels zwemmen
12 meter schoolslag
12 meter rugslag
Koprol achterover van de kant
6 meter borstcrawl
6 meter rugcrawl
10 seconden watertrappen