• Inloggen in het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden voor het leerlingvolgsysteem

      Aanmelden

Zweminstructeurs bij De Blauwe Watervogel

Zweminstructeurs bij  De Blauwe Watervogel

Over ons

Zwemschool De Blauwe Watervogel is begonnen in 2004 met twee groepjes van zes kinderen. De oprichters van De Blauwe Watervogel zijn Arjo van Eeuwijk en Sylvia van der Laan. Zij wilden een zwemschool beginnen waarbij het individuele kind het uitgangspunt is voor de lesmethode. Vanuit hun achtergrond, Sylvia als ontwikkelingspsycholoog met als specialisatie de motorische ontwikkeling, en docent basisonderwijs. En Arjo als wedstrijdzwemmer, trainer van wedstrijdzwemmers en docent natuurkunde. Bij De Blauwe Watervogel zijn de groepjes klein. Ca. 6 kinderen per instructeur. Inmiddels telt de Blauwe Watervogel ruim 400 leerlingen en zijn er meerdere zweminstructeurs werkzaam bij de zwemschool. Alle zweminstructeurs zijn bekwaam, gekwalificeerd en hebben allemaal een pedagogische achtergrond met hun eigen specialiteit. De instructeurs bij De Blauwe Watervogel zijn enthousiast, gedreven, en hebben er plezier in om jonge kinderen zwemles te geven.

Wat wij nastreven is dat de kinderen met plezier het zwembad inkomen. Veel leren tijdens de zwemles ieder in zijn of haar eigen tempo. En dat ze enthousiast de volgende keer weer terug komen in het zwembad. De zwemles moet geen opgave zijn voor kinderen maar het zou iedere keer een feestje moeten zijn. Soms vinden kinderen de zwemles 'moeilijk': het aanleren van de zwemslagen is een ingewikkeld proces waarbij ze instructie of het voorbeeld om moeten zetten in bewegingen. Dit is ook een leerproces voor de kinderen, want als ze de slagen onder de knie hebben, merken dat ze vooruit komen in het water. Ook de overgang van de kleinere baden, UMC en De Hoogstraat, naar het grote wedstrijdbad in Zeist of Doorn is voor niet alle kinderen makkelijk. Maar om zwemveilig te worden is het belangrijk dat ze ook in een nieuwe situatie niet in paniek raken en met gemak het diepe in durven springen.

Zweminstructeurs bij  De Blauwe Watervogel

Vacatures

Bij zwemschool De Blauwe Watervogel zijn we altijd geïnteresseerd in mensen die graag zwemles willen geven.
Heb je (nog) geen diploma zweminstructeur? Bij De Blauwe Watervogel verzorgen wij interne opleidingen tot zweminstructeur. Kun je goed zwemmen en heb je ervaring in het omgaan met jonge kinderen vanaf 4 jaar?
Stuur voor informatie stuur een mail naar of bel: 0640415155.

Stages
Zoek je een stageplaats vanuit je opleiding? Wij zijn een door SBB gecertificeerd leerbedrijf.